torsdag 8. desember 2011

Oppskrift på Vaniljekaken til Cake pops

Vanilje formkake:

  • 160 g sukker
  • 45 g fløte eller melk
  • 3 store egg
  • 1,5 ts. vanilje extract
  • 170 g mel
  • 2 ss. maizena
  • 3/4 ts. bakepulver
  • 1/4 ts. salt
  • 180 g smør (mykt)

Rør sukker, egg og vaniljeextrakt lett sammen, tilsett resten og bland alt sammen!
Hell røren i en brødform!

Sett det hele i en forvarmet ovn på 175 C. (tiden avhenger av hvor store kaker du lager.)
Jeg hadde denne i ovnen i cirka 30 minutter!


Dette trenger du for og lage:


Vanilje Cake Pops
  • vanilje kakebunn eller andre kakerester
  • vaniljekrem
  • Lollipop pinner
  • hvit sjokolade/melkesjokolade
  • strøssel 
  • Mini muffinsformer
  • evt. sløyfebånd










Brukte ca. halve kaken til 28 stk.
Smuldre den opp og bland i noen skjeer med vaniljekrem, jeg brukte den ferdige fra Tine!
Rull til små kuler, sett de kaldt en halv time!
Smelt litt sjokolade, dypp pinnene i sjokolade og stikk de i kulene, sett de så kaldt igjen!
Smelt mer sjokolade og ta ut noen av gangen fra kjøleskapet, dypp de i sjokoladen til hele er dekket og la det dryppe helt av før du ruller de i strøssel!

Vi prøvde både med hvitsjokolade og melkesjokolade, vi syns melkesjokolade ble best smak!




Og det ferdige resultatet blir slik!



Man kan også sette de andre veien nedi små muffinsforner eller formes i forskjellige fasonger!



Som små sauer ;)



Små søte babyer :)


Noe for julen!





Som dere ser er det masse rart man kan lage ut av disse :)

Lykke til!














































































































mandag 5. desember 2011

CAKE POPS

                                                          


I helgen var det mye bursdagsfeiring i familien :) Vakre barnebarnet ble 6 år og jeg prøvde på Cake Pops for første gang, ble jo noen gulerot Cupcakes også og Bringebærrullade.
Cake pops var mektig og søtt og veldig morsomme for de små..ble jo noen små kjærligheter på pinne..






Har kjøpt meg et stativ til og sette dem i, kan pyntes på mange måter!
Med litt bånd på pinnene el.

Lagde en vaniljeformkake av 3 egg mm. (oppskrift kommer senere)
Smuldret halve kaken og blandet smulene med noen skjeer med vaniljekrem. Trillet til små kuler og satt de i fryseren i ca 30 min. Tok de så ut og limte fast pinnene med litt smeltet sjokolade.
Satt de så inn i kjøleskapet i noen minutter, tok ut noen av gangen og dyppet de i smeltet sjokolade. Rull de så i strøssel og sett de i stativet eller opp ned i små muffinsformer.



Veldig stas for barn og voksene i bursdagsselskapet!