torsdag 24. november 2011

CHOCOLATE WHOOPIE PIES

LYST TIL OG LAGE NOE ANNET TIL JUL ENN DE TRADISJONELLE KAKENE?
OG ER DU GLAD I MARSHMALLOWS? DA KAN DETTE VÆRE NOE OG PRØVE!




Du trenger:
     (For og lage 18 whoopie pies)

125 g smør
150 g mørk sjokolade (min 70% kakao)
225 g sukker
3 egg
1 ts vaniljeekstrakt
250 g hvetemel
30 g kakaopulver
½ ts bakepulver
18 marshmallows


Sett ovnen på 180 C.
Ta fram to stekebrett, ha et ark med bakepapir på begge.
Smelt smør og sjokolade, enten i en bolle over en kjele med småkokende vann eller i microbølgeovnen.
I en annen bolle, visp sammen sukker, egg og vanilje, deretter vend inn sjokoladeblandingen.
Sikt mel, kakao og bakepulver over bollen med røra i, og rør forsiktig til alt er blandet.
Bruk en vanlig spiseskje og lag klatter på stekebrettene, ca 18 på hvert brett (36 tilsammen).






Sett det første brettet i ovnen i 8 minutter, ha kakene over på en rist til avkjøling.
Så setter du det andre brettet i ovnen i 7-8 minutter, snu deretter kakene over og sett en marshmallow på hver "bunn"





Sett i ovnen i 2-3 minutter til, eller til marshmallowsene har blitt myke.
Ta brettet ut av ovnen og sett sammen en av de varme kjeksene med marshmallow på og en av de delvis avkjølte fra risten. Trykk forsiktig ned, slik at “fyllet” trykkes utover. (Det kan hende du må “punktere” toppen av marshmallowen for å få den til å klistre seg fast.)



VELDIG MORSOMME OG LAGE!
SMAKER HIMMELSK GODT!

HOLDER SEG FINT I FRYSEREN!
 
OG SMAKER GODT SELV OM DU IKKE ER SÅ GLAD I MARSHMALLOWS OGSÅ..IFØLGE MANNEN SOM IKKE ER DET..
 
HA EN FIN DAG! TENKER PÅ MINE TO ELDSTE BARN SOM HAR DET EKSTRA VANSKELIG OM DAGEN..MAMMA!
 
KLEMMER FRA KARIN
 
 
 
bilder hjerte

tirsdag 22. november 2011

Marmorert Cream Cheese Muffins !

Disse muffinsene måtte jeg lage i dag, de var virkelig gode særlig litt lunkene. Mye godt inne på den bloggen hvor jeg fant dem..



OPPSKRIFTEN
 
 


 
 
10 – 12 stk
Cream Cheese fyll :
  • 200 gr smøreost naturell
  • 1 egg – medium
  • presset saft fra en 1/4 sitron
  • 70 gr sukker
  • 100 gr go`saker, feks hakket nøtter og sjokolade



Muffins :
  • 220 gr mel
  • 30 – 40 gr kakao pulver
  • 1 – 2 ts pulverkaffe
  • litt salt
  • 1 ts natron / baking soda
  • 2 ts vanilje sukker / vanilje ekstrakt
  • 75 gr sukker
  • 75 gr brunt sukker
  • 70 gr rapsolje
  • 2.5 dl vann
  • 2 ts eple eddik aller annen syre
 
Lag fyllet først ved og blande alt sammen (ta i nøtter og sjokolade til slutt) og sett kaldt til det skal
 brukes, gjerne dagen før!
 
 
Band alt det tørre før du blander sammen olje, vann og eddik og blander det i det tørre, ikke rør så lenge..bare så det ikke er klumper.
 
Fyll formene med muffinsrøren, en isskje i hver og ta en spisekje med fyllet i hver muffins. Ta en gaffel og bland deigene litt sammen.
 
Stek ved 200 grader i ca. 20 minutter!
 
Håper det smaker!
 
 

fredag 18. november 2011

BLÅBÆRRULLADE







I Alta fikk vi smake en annen utgave av Budapestkake! Den var uten mandelflak og med krem og blåbær istedenfor mandarinbåter, veldig god! Så i dag måtte jeg prøve og lage den..veldig enkel og lage!

 Foto: Thomas Mues


BLÅBÆRRULLADE

6 EGGEHVITER
3 DL. SUKKER
Piskes stivt, jeg pisker eggehvitene først og tar i litt og litt sukker og pisker alt lenge.

Så tar jeg  1 pose vaniljesauspulver (uten koking)
og blander den forsiktig i.

Ha bakepapir på et stekebrett, smør papiret med olje, smør eller bakefett på sprayboks.
Ha røren utover bakepapiret og stek ved 175 grader i 25 minutter.

Avkjøl  kaken i 15-20 minutter, snu den opp ned og ta papiret forsiktig av.

Pisk 3 dl fløte til krem og bre den utover kaken, dryss over 250 gram blåbær (jeg kjøpte frosene i butikken, tina de og tok vekk litt av saften)
Og rull kaken forsiktig sammen som en rullekake, legg den på et fat og sett den kjølig før servering!






Håper den vil smake hvis du har lyst til og lage denne!
Nå er det Idol og vi håper Maria går videre denne gangen også, kos dere med fredagskvelden.

Klemmer fra Karin!


onsdag 16. november 2011

TUR TIL ALTA

Stille her nå da jeg har vært på tur til Alta noen dager.. Min bror bor i Alta og min kjære og jeg har vært i 40 års bursdager til min niese Lindis og hennes mann Arve :) Veldig koselig og treffe familien igjen, ses ikke så ofte da avstanden er stor. Vi var der i fjor sommer, da var det bryllupsfeiring til min nevø Espen og hans kjære kone Elisabeth <3 Og dåpsdag for deres sønn Even som vi også er Gudforeldre til..så det var ekstra stas og treffe han som vi ikke har sett siden februar. Nord i landet vårt er det vanlig og kalle alle fadderne sine gudmor el gudfar, det er ikke vanlig her sør..veldig koselig men uvant så det ble tante og gudmor om hverandre.

Vi kom til Alta og samme temperatur som her, det var bare veldig tidlig mørkt..nesten mørketid der nå. 14.30 var det helt mørkt. Rart for mannen som ikke hadde vært der på denne årstiden før..



Neste bilde

Dette bildet er fra mørketiden, nydelig lys med perlemorskyer!

Men været skifter brått her i landet, søndag kveld begynte det og snø og blåse veldig..det var faktiskt storm i kasta. Så på morgenen fryktet vi at vi ikke kom oss hjem når vi hadde tenkt, ingen fly opp eller ned før det heldigvis roet seg utover ettermiddagen og vi kom oss avgårde 4 timer forsinket.

Det var så mye vind at Hurtigruta måtte søke nødhavn i Alta, den går ikke dit vanligvis.


Richard With en blankstille dag

Foretrekker nok heller en tur på den årstiden som på bildet her, men det var denne som søkte nødhavn!

Om et par dager kommer det en oppskrift på en nydelig kake som vi fikk i 40 års lagene, må bare bli litt nærmere helga først ;)

Ha det fint!

tirsdag 8. november 2011

DEILIG EPLEDESSERT ALA STRØMSTAD SPA



I helgen var mannen og jeg på samling med Fosterforeldre fra Østfold,
det var kurs om tilknytning og god mat og koselig samvær.
Til lunsj fikk vi en nydelig dessert og den måtte jeg prøve og lage, jeg googlet meg frem til denne oppskriften som smakte nesten likt!




4 EPLER skrelles og deles i. båter eller mindre biter, ha litt sukker og kanel i en skål og vend eplebitene i blandingen.
Ha de i bunnen av en ildfast form, paiform eller ildfaste porsjonsskåler.

SMULDREDEIG
1,5 DL.HVETEMEL
2 DL. SMÅ HAVREGRYN (lettkokte)
4 SS. SUKKER
1 TS. KANEL
100 G. KALDT SMØR

Bland alt det tørre i en bolle, skjær smøret i små biter og bland det inn i det tørre. Bruk fingrene eller en mixer, men ikke for lenge med mixer..den skal være smuldrete!
Dryss blandingen over eplene og stek i ovnen ved 220 grader i 15 - 20 minutter!
Serveres lunken med krem, vaniljesaus eller vaniljekesam.

Epler

Håper du også liker denne deilige og friske desserten!

Klemmer fra Karin..som blir veldig glad hvis du legger igjen en hilsen!

onsdag 2. november 2011

OSLO TUR MED IDOL OG SHOPPING


I helgen var jeg på tur med to av barna våre! Først med sønnen på 16 fra fredag til lørdag. Vi bodde på Hotell i Parkveien og gikk til Hegdehaugsveien og Bogstadveien. Litt morsomt med butikker man ikke finner overalt, og hovedbutikken var nok Moods of Norway! Tittet innom på vei til Idol som var ennå lenger opp..på Chateu Neuf!


På lørdag kom stedatter Malin og vi møtte henne nederst på Karl Johan, så gikk turen innom Søstrene Greene og Cacas :) 
Cacas er drømmebutikken for oss med Passion4baking, og det ble noen poser ekstra og bære på. Godt vi kunne legge fra oss på Hotellet!

  
En rykende fersk bok ble også med i posen, Love Manuela!

Vi gikk til Bogstadveien igjen og handlet litt på Kremmerhuset og Home and Cottage. Og sønnen kjøpte seg jakke og genser på Moods of Norway, får vise bilder av de senere!




Før vi sendte sønnen hjem med toget besøkte vi Big Horn på Aker brygge!



Lekker Indrefilet!



Med tilbehør! Nam, nam!


Deilige Macarons og Marshmellows fra Pascal ble kveldskos mens vi så på Skal vi Danse på Tv :)


Dette er Oslo, kunne like gjerne vært New York eller London..


Utsikten fra Hotellet!

Takker for en fin tur og takk til Malin som var fotograf!