mandag 31. oktober 2011

HALLOWEEN

I dag har vel de fleste av oss hatt besøk av mange skumle barn..mange meninger om at vi feirer dette i Norge..men ser ut som det er en skikk som har kommet for og bli!

Vi har tradisjon på og bake spøkelser denne dagen, for noen år siden fikk minstegutten en form som man steker 6 spøkelser i! Syns dere også de ligner på en dekkmann ;)



Brukte samme sjokoladekakedeig som til den rosa, rosa kaken og også samme kremen. Også til disse under her men der farget jeg kremen orange :)



Noen av de som banket på, fikk spøkelser! Neste år baker jeg mange kaker som poden kan dele ut til de han besøker. De hadde sakt HAPPY HALLOWEEN og det syns jeg var fint og høre :)

I helgen var jeg på tur med sønn på 16 og bonusdatter på 26, så kommer innlegg om det snart :)

Fin kveld til dere fra vakre Hvaler!


onsdag 26. oktober 2011

MOODS OF NORWAY VAFFELJERN

Jaa, jeg har fått  vaffeljernet fra Grandmas webshop (nettbutikken til moods of Norway). Har stått på venteliste i nesten et år, og jeg ble så glad når jeg for noen dager siden fikk en mail fra dem om at nå hadde de fått inn et meget begrenset antall vaffeljern!
Var heldig, for dagen etter var det ingen igjen :)


Stilig! Lagde grønne John Deere traktorer og røde MF traktorer, tok pastafarge i røra!


Veldig morsomme til barneselskap f.eks, tenker lillegutt som er barnebarnet mitt syns disse er fine :)


Fikk med en vaffelmix..har ikke brukt den ennå og en oppskrift:

GRANDMAS RECIPE FOR WAFFELS

400 G. FLOUR
150 G. SUGAR
150 G. BUTTER
6 DL. MILK
2 EGGS
1,5 TS. BAKING POWDER
1,5 TS. VANILLA SUGAR
1 TS. CINNAMON

AND A WHOLE LOT OF LOVE


Ble de ikke fine!?

Ha en god kveld/natt!

tirsdag 25. oktober 2011

STRIKKET HALS PÅ 1-2-3


Denne halsen er veldig lett og strikke! Man legger opp 26 masker på pinne nummer 9, med dobbelt garn og strikker rettstrikk frem og tilbake til det er slutt på garnet..må spare nok til og felle av da ;)

Så tar man tak i to hjørner og syr de sammen, eller hekler en liten hempe og setter i en knapp som du ser under her! Man bretter ned en snipp foran!  Har også pyntet med en knapp foran, man kan bruke perler eller hva som passer..fin uten også..




Nå som det nærmer seg jul er dette noe du virkelig rekker og bli ferdig med! Mitt lille barnebarn på 5 år fikk en rosa sånn i fjor og den var på hele vinteren, i barnehagen også.




Dette er garnet jeg brukte : Puno fra Rauma garn, det er 58% Baby Alpakka, 20% Ekstra fin Merino og 22% Polyamid. Utrolig mykt og varmt garn, på min bytur i dag kjøpte jeg noen flere og nye farger de akkurat hadde fått inn.

Bare og sette i gang, så blir det hjemmelagede gaver fra DEG i år!
Dere i familien min får bare late som dere ikke har sett dette, i tilfelle det skulle dukke opp en under juletreet.

mandag 24. oktober 2011

MIDDAGSTIPS

I dag kommer jeg med et tips på en god saus til kylling! I Sverige har de en saus fra Knorr som heter Cafe de Paris, den har vi brukt i mange år.. Den lages som bearneisesaus fra pakke og det går fint og bruke mye mindre smør enn det som står på pakken og mer melk el vann isteden..noe jeg også gjør med bearneisesausen. Kjøper også kylling i Sverige og i det siste har vi kjøpt indrefilet i to kilos pakker/esker vi syns den er veldig god.



Her kommer det et bilde av sausepakken..jeg er ikke sponset av Knorr altså ;)



Ha en fin kveld!



lørdag 22. oktober 2011

GULROT MUFFINS ELLER CUPCAKES SOM ER MIN SPESIALITET!

Jeg sender inn ennå et bidrag i håp om og vinne en Kitchenaid maskin på rosa sløyfe konkurransen hos passion4baking.com TVI TVI til meg selv ;)



Sønnen i huset på 16 år, hjelper meg og ta bilder!


MUFFINS

4 egg
3 dl. sukker
3 dl. hvetemel
1 ts. kanel
2 ts. natron
1 dl. olje
6 dl. revne gulrøtter

Pisk egg og sukker til eggedosis, sikt inn hvetemel, natron og kanel. Ha i olje og gulrøtter og rør godt sammen.
Ha røren i muffinsformer, jeg tar den i med en isskje..så blir det like mye i hver. Setter formene i et muffinsbrett, de blir litt tunge, da holder de fasongen.
Stek ved 190 grader i 15 - 20 minutter.

FROSTING

250 gram Tine kremost
180 gram smør
1 ts. vaniljesukker
500 gram melis

Rør alt godt sammen med en mixer, sprøyt på de avkjolte muffinsene,
her har jeg brukt en 2d tipp fra wilton!

Har et muffinsstativ jeg pleier og fylle til bursdager osv. er populære blandt både store og små.

Håper det smaker!


fredag 21. oktober 2011

EN ROSA, ROSA SLØYFE KAKE TIL !



Dett er en redvelvet kake med philadephia krem..den samme som jeg bruker til gulerotkake/muffins.

Bunnen

Har funnet oppskriften hos Manuela passion4baking.com sin blogg! Steker den i en randform. så det blir hull i midten til bringebæra.

Kremen

150 gram mykt smør
200 gram philadelphia ost
1 teskje vaniljesukker
400 gram melis

Bland alt godt sammen, helst med mixer. Og sprøyt ut med sprøytepose og tipp 2d. Fyll hullet i midten med bringebær De får man ferske i butikken hele året og de er faktisk veldig gode :)

Man kan også fylle godis i midten til barneselskap f.eks.



Denne kaken er som navnet sier rød inni ;)

Ha en fin kveld, klemmer fra Karin.

tirsdag 18. oktober 2011

Kake til Rosa sløyfe konkurransen!!



Denne bakte jeg i dag for og være med i konkurransen til Manuela med bloggen Passion4baking.
Det er en saftig sjokoladekake med hvit sjokoladefrosting, ifølge gutta i huset den beste de har smakt :)

                                                         SJOKOLADEKAKEN                                                   

4  EGG
5 DL. SUKKER
200 G. SMØR
3 DL. MELK
5 DL. HVETEMEL
2 SS. VANILJESUKKER
3 SS. KAKAO
4 TS. BAKEPULVER

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og tilsett melken i smøret.
Ha i alt det tørre i eggedosisen, sikt det i! Det gjør jeg alltid for et luftigere resultat!
 Tilsett melken og smøret og pisk noen minutter, den virker tynnere enn vanlig sjokoladekake men tror det er derfor den blir så saftig.
Ha røren i en rund smurt form (24 cm) og stek i 30-40 minutter på 180 grader.

Det går fint og lage denne i langpanne også, lag da 1,5 porson av denne!

HVIT SJOKOLADE FROSTING

200 G HVIT SJOKOLADE (WHITE VANILLA FRA LINDT)
1 TS. VANILJEEKSTRAKT
100 G SMØR
3 DL. MELIS
1 DL. FLØTE

Smelt sjokoladen i mikroovnen 1-2 min.
Rør sammen melis og smør med en miksmaster, tilsett den smeltede sjokoladen, vaniljeekstrakten og fløten.
På denne kaken har jeg doblet porsjonen med frosting!

Bruk en 1m tipp fra Wilton og sprøyt på.

Nå er jeg spent på om jeg vinner i dag for da blir jeg med i trekningen om en Kitcnaid maskin (rosa) som er høyt oppe på ønskelisten :)

Ha en fin kveld!

KARIN 

onsdag 12. oktober 2011

Nå skal jeg prøve og blogge!

Etter og ha fulgt med på mange blogger i snart to år, tenkte jeg og prøve og blogge litt selv også!

Datteren min Stine stineshjem.blogspot.com, har blogget en stund og har blitt en ganske stor blogg!

 Jeg kommer til og blogge mest om baking som er min store passion og også litt om strikking og livet på Hvaler og på Hytta på fjellet.

Må lære meg og laste inn bilder osv etterhvert!

Klemmer fra Karin :)